Kratak info o osnivaču tvrtke Fanito.hr

 

Fanito Žuvela , rođen je 05.12.1965. u Veloj Luci. Srednju poljoprivrenu školu je završio u Splitu a Svoje doškolovanje iz marketinga i retorike je pohađao u privatnoj međunarodnoj akademiji u Austriji i Sloveniji čime je stekao neophodno znanje i vještine za vođenje tvrtke.

Aktivno govori engleski jezik. Sudionik je domovinskog rata od 1991.god do 1995. god. i nositelj spomenice. Oženjen i otac jedne kćeri.

Čitava familja Žuvela je kroz svoje obiteljsko stablo orijentirana ka poljoprivrednoj proizvodnji, tako da  se Fanito već kao dječak počeo upoznavati  i zanimati za mediteransku poljoprivrdnu proizvodnju.

Tijekom svojeg daljnjeg školovanja zanimanje za poljoprivredom je dodatno obilježio završivši poljoprivrednu školu, smjer- voćar – vinogradar – vinar, diplomiravši upravo na kvaliteti maslinovog ulja. Kontinuiranu edukaciju nastavlja u branši marketinga, gdje kroz školovanje dolazi do funkcije direktora marketinga u renomiranoj austrijskoj firmi. Objedinivši sve cikluse poslovnih aktivnosti, uspješno povezujući znanje o poljoprivredi i marketingu, donosi odluku o osnivanju svoje tvrtke pod nazivom obrt Fanito.Tvrtka Fanito je osnovana 20.07. 2000.godine, a počela je s radom 2001. godine. Nastala je tako kao logičan slijed desetljetnih aktivnosti i aktivnosti svih predaka obitelji Žuvela.

Predavanja

 

Na skupu svjetskih fizičara godine ……koji je održan u Dubrovniku, 700 najboljih fizičara je imalo priliku da im na poseban način približi maslinovo ulje Torkul i da se upoznaju s autentičnim domaćim proizvodom

U Torinu ( Italija ) u organizaciji Slow Food internacional u sklopu manifestacije Terra Madre, na stručnim skupovima i radionicama imao je čast vrsnim svjeskim stručnjacima održati predavanje , prezentirati i predstaviti naše maslinovo ulje Torkul.

Izdvojio bi još par gradova u kojima sam imao predavanja koja su bila održana na raznim stručnim skupovima u Dubrovniku, Splitu, Veloj Luci, Zagrebu, Puli, Zadru, ali i Trstu, Kortrijku, Solunu, Sarajevu, Mostaru, Mariboru, Grazu, Beču,……..

Posebni projekti – gastro inovacije

 

Svake godine u mjesecu sječnju, 30 dana, na razno raznim lokacijama, uglavnom ugostiteljskim objektima održavaju se tradicionalna gastro druženja s ciljanom publikom – mjesec maslinovog ulja Torkul.

Na takvim skupovima kroz projekt mjesec maslinovog ulja Torkul upoznavamo posjetitelje sa gotovo nestvarnim i nezamislivim gastro kombinacijama s maslinovim uljem Torkul.

 Kroz projekt ” dajte mi vremena da jedem ” upoznavamo ljude o važnosti sporog unosa hrane u sebe, uz akcent na premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Torkul.

 

 

Posjete  gostiju

 

Za sve goste željne ugodnog ambijenta i informacija o maslinarstvu, možemo upriličiti trodnevne ture upoznavanja naših maslinika, kombinirane s predavanjem o bogatoj povijesti korčulanskog kraja. Dođite, posjetite nas, vratit ćemo vas vremeplovom u dane bezbrižnog djetinjstva i nekih sretnijih vremena kada se živjelo s prirodom i od prirode, i kada se živjelo od umješnosti, marljivosti i truda težačkih ruku koje su u ambijentu ne tako darežljive zemlje, bile u stanju proizvesti brojne poljoprivredne produkte. Upoznat ćete Korčulu kroz njenu najizvorniju iskonsku potku – našom turom kroz drevne maslinike i nasade vinove loze te čudesne suhozide.